Zoveel keus, maar hoe kies je de juiste plant?

12 juli 2021

Struinend door een plantenwinkel word je overweldigd door al dat prachtige groen. Vaak heb je geen idee welke plant bij je past. Maar hoe vind je nou de perfecte plant zodat je er ook een tijd plezier van hebt?

Belangrijk is te bedenken op welke plek je groene nieuwkomer komt te staan. Is dit een zonnige plek, dan zullen cactussen, vetplanten, Yucca’s en zelfs de Strelitzia zich heerlijk voelen. Ga je een donkere hoek vullen met een grote plant, dan kan een Zamioculcas (ZZ plant) of Sansevieria gaan stralen.
Zijn de ruimtes op de vloer inmiddels gevuld, dan kan een leuke hanger misschien uitkomst bieden? Tegenwoordig zijn er leuke macramé hangers te koop, maar ook van gerecycled plastic of hout. Met een leuke hangplant erin, zoals bijvoorbeeld de Zaagcactus, heb je een echte eyecatcher in huis.

Heb je groene vingers of liever planten die makkelijk in de verzorging zijn? Voor iedere wens is er wel een plant te bedenken. Met een beetje voorbereiding komt je echt ver en zullen jij en je plant ‘bevriend’ blijven.

Lees goed de kaartjes, daar staat de beste verzorging van de plant op vermeld.
De verzorging van je plant valt of staat met het de juiste plek en hoeveelheid water. Geef liever te weinig dan te veel water, de kans op wortelrot is bij te veel water aanwezig.

Je zult merken hoeveel plezier je van je aankoop gaat krijgen, en let op het smaakt naar meer!

Zoveel keus, maar hoe kies je de juiste plant?

Toon alle blogs